Aroma pierduta

~Amintiri ale copilariei ~

 

Hai sa iti scriu despre o amintire ce ma face sa zambesc, sper sa zambesti si tu pui de om ❤ .

De cand ma stiu eu pe acest pamant, mama mea a incercat sa imi inspire feminitate si putere. In acest articol am sa scriu mai mult despre feminitatea pe care mi-o inspira de cand sunt mica. Incepand de la bijuteri opulente (care stiu ca nu sunt pe placul tuturor, insa mie astfel de accesorii mi se potrivesc) la haine feminine (iar aici mama inca incearca :)) ) pana la parfumul cu care ma dau.

Despicand firul in patru am sa vorbesc despre parfumul pe care l-am cautat vreme de ceva ani si care, ce sa vezi, se afla fix sub nasul meu.

Parfumul… acest termen nu e chiar pe placul meu, de cele mai multe ori am sa ii spun altfel. Deci,  aroma mea mi-am stabilit-o de ceva vreme. Imi place sa inspir duritate si putere (doua cuvinte destul de grele pe care le vad perfect asociate totusi cu feminitatea) asa ca mirul, santalul si lemnosul sunt pe primul plan. Desigur depinde si de anotimp, dar eu scriu aici la general.

Un oarecare opus sunt aomele fresh pe care nu le voi aborda deoarece nu sunt pe aceasi lungime de unda. Imi aduc aminte de un parfum atat de fres … semana  cu un miros de iarba proaspata cu niste roua presarata peste. Bine … poate nu am gasit eu combinatia perfecta :))

Si al treilea colt al aromelor, aromele dulci. Flori, fructe, legume etc. :))

Da, stiu unele arome frsh au flori sau fructe ei bine eu nu ma refer la acele fructe, v-ati prins voi :)) #glumesc

Bun, de ce „al treilea colt” ? ca sa nu sriu „al treilea unghi”, eu vad o oarecare sortare: dulce-fresh-lemnos … nu ma judecati insa nasul meu comploteaza cu neuronii :))

  • Dulce: predomina un iz mieros, un deliciu mancabil.
  • Fresh: te face energic si cu un chef de viata imens, iti trezeste o amintire legata de … iarba proaspata (spre exemplu), un fruct – grefa, portocala … citricul in mare parte.
  • Lemnosul: parfumul dat cu duritate de anumite ingrediente precum santal, mir, etc.

Ideea este ca nu poti separa in : flori – miros dulce si  fructe – miros fresh. Pentru ca nu e asa. Unele fructe sunt dulci altele sunt frsh si la fel cu lorile.

Daca am lamurit cum gandesc eu :)) sau nasul meu…

Parfumul pe care azi il elogiez este unul dulce. Prin clasa a-VII-a am scapar de statul la bloc si m-am mutat cu familia la curte. Fiind prima oara cand in loc sa fac 16 min pana la scoala faceam cam o ora … si nici prieteni nu aveam in zona, mi-a fost greu. O vecina m-a vazut pe afara ca usor, usor ma imprieteneam si eu cu putinii copii care stateau pe langa mine si mi-a oferit un cadou (urma sa vina Sf. Nicolae). Si asa am primit primul meu parfum (parfumul meu nu ” a lui mami „), era tare frumos impachetat, cred ca si in ziua de azi as fi pastrat acel carton …  dar mama l-a aruncat.

„Era intr-o cutie pe fond alb si era desenata o casa, si cand ii deschideam usile era casa desenata inauntru, asa cu mobilier! si in mijoc stateau doua chestii, o chrema si un parfum, care la randul lor erau cu auriu si cu roz pe fond negru! ” Asa imi descriam eu minunatul pachet. Multe cred ca si-au dat seama ca este parfumul Gina de la Benefit.

Ei bine pana anul acesta eu nu mai stiam cui ii apartine, stiam doar ca se numeste „Gina”. Ce-i drep il dadusem in bratele uitarii… uitasem ca el mi-a imparfumat prima esarfa mult dorita si cumparata de mine (in carouri albastre cu negru- cand au aparut ele si se purtau impaturite in triunghi :)) ), uitasem ca m-a servit la bine si la greu si ca nu m-a lasat la nevoie, uitasem ca el insista sa stea pe haine chiar si dupa ce le spalam, cel mai rau am uitat ca in momentele grele cand ma podidea palnsul el ramasese acolo, pe ursuletul cu care dormeam cu care mi-am povestit secretele si i-am destainuit toate sentimentele si acest parfum (spre rusinea mea de atunci) a urmarit prima mea „dragoste de copil” si iar a fost langa mine sustinandu-ma si facandu-ma mai puternica sa trec peste dezamagire, regret si durere.   Revenind, acum ca scriu asta ma simt chiar vinovata… insa fara rusine :))).

Dupa atatia ani, fiind in ultimul an la facultate… deci 2017… ma uitam eu ca o floricica pe siteul de la Benefit si ce sa vezi … el, acolo, ma privea. Am simtit ca acel ingeras care ma priveste mereu (cel care sta pe umar), mi-a tras un ghiont fix in gat, si dau vina pe el ca, sa stiti, mi-au dat lacrimile. (E vina lui !) :))

06072012-06408-copie-1.pngImagine similarăBenefit Cosmetics "my Place Or Yours Gina" Boxed Gift Set 30ml EdtCa un omagiu am scris acest articol. 

Nu uit trecerea de la clasa a-VII-a catre liceu (a tinut cam 3 ani, nu ma dadeam doar cu el :)) ) Ma bucur ca mama a reusit sa ma faca o iubitoare de frumos, si desigur ca si tatei ii pup cheliuta pentru tot ceea ce m-a invatat despre masini si cum sa imi mearca mana si mintea :)) (nu fac discriminari fata de ei, si logic cum sa nu apara masinuta mea iar in poveste).

*Mi-ar fi placut sa port acest parfum fix de ziua mea, zi in care mi-am luat si permisul.

Voi aveti acel parfum care v-a facut sa spuneti „Da!” ? (poate cel din ziua nuntii sau poate cel de la prima intalnire… ori cel care v-a trecut treapta catre liceu- adolescenta asemeni mie ).

23.01.p.m. 16.10.2017 Q.E.D.

 

 

19 comentarii

Lasă un comentariu