Mic rasfat pentru par!

Masca de par naturala si produse din comert 

24.10.2017.12.19.A.M.

   Pui de om, am sa incep cu o barfa: „Iti cade parul, ca te vopsesti si ca te-ai decolorat. Ai varfuri nasoale pentru ca nu faci tratamente la salon!”

Neah ! Sunt obisnuita sa mi se spuna asta aproape zi de zi. 20170623_200659.jpg

Dar hai sa va spun cum a inceput totul.

De cand sunt mica am probleme cu parul, imi aduc aminte ca o data pe zi imi curatam piaptanul si luam efectiv ghemotoace de par… mama fiind atenta imi mai punea diferite uleiuri sau faceam anumite tratamente… insa nimic.

Pe langa o cadere excesiva, parul nu crestea foarte repede si nici prea des nu ii placea sa fie iar la sembum era si este foarte darnic :)) Crezand ca e normal, am continuat sa traiesc fara sa ma ingrijorez. Prin clasa a IX- a am inceput sa observ fete vopsite, cu tunsori nu stiu de care … asa mi s-a trezit un apetit de a imi modifica parul.

Am incheiat un pact cu mama, rezonabil si de foarte bun simt. Dupa ce iau bacul pot sa fac ce vreau eu. (Mereu am fost deacord cu un lucru: la scoala nu se face parada modei !)

Din pacate, la baul bobocilor am fost machiata si coafata de un hairstylist… si sincer am cam sters pozele groaznice! Despre machiaj am sa vorbesc in alt episod… insa despre par acum…

Avand parul ondulat de fel… acest om ce a spus: „Il indrept si dupa il ondulez.”

Imagine similarăIti poti da seama ce bine a fost ?!  Dar nu s-au oprit aici problemele… am avut de furca si cu altii … Mai ales cand ma tundeam. GROAZNIC.

Am ales sa ma tund eu, totusi … daca fac o prostie stiu ca nu sunt un mare geniu si nu ma supar :))

Revenind, v-ati dat seama ca am luat bacul :)) Si asa a inceput decolorarea si imprietenirea cu nuantele.

Fotografia postată de Ruxandra Lidia Ariciu.  Parul meu natural, am facut poza la #17ani cu Ritta-iepurasul. Aici deja ma tunsesem singura si stiam de unde, cum, cat sa tai. (Eu nu imi pot face o tunsoare drepta deoarece voi arata ca o maturica :)) )

La #18ani am inceput sa cunosc culorile.Fotografia postată de Ruxandra Lidia Ariciu.Fotografia postată de Ruxandra Lidia Ariciu.

Iar in ziua de azi: 20171018_103310.jpg

Iar in ziua de azi ma stiti #WithWildWings

Cum am facut sa am inca par in cap ?!

~Tinand cont ca am exces de sebum, par subtire-fin si varfuri arse!~

Pasul 1 – Masca de par naturala: ou, turmenic (curcuma), ulei de masline, sau cocos, sau nuca, etc. miere, scortisoara si un fruct la alegere (eu am banana acuma) Fotografia postată de Ruxandra Lidia Ariciu.

O aplic duminica deoarece am asa pot sta cat vreau eu cu ea in cap… macar 20 de minute. Eu cel mai mult am stat 3 ore. Nu mi-a facut rau.

Pasul 2 – Dupa ce stau si ma relaxez cu ea in cap, ma spal cu apa calda (aici e la aprecierea fiecaruia… cum ii place sa se spele, ori rece, ori clocotita :)) ). Ma limpezesc de tot continutul, ma samponez si ma dau cu balsam. Mai jos am samponul si balsamul pe care le folosesc acum: Clear si Garnier.

Imagini pentru samponul clear pentru par gras                       Sunt foarte incantata de ele si cred ca o sa ajunga si in produse terminate dar si in favorite!

Imagini pentru garnier balsam

Urmatorul pas este sa imi usuc partial parul (la radacina) si sa il dau cu ulei (intens la varfuri si dupa si catre radacina). Aici depinde de ce aveti in casa, de multe ori m-am dat cu ulei de nuca, dar cum nu mai am… m-am folosit de ceva ce am primit. Uleiul Moroccanoil, sau uleiul de la Wella.

Imagine similarăImagini pentru moroccanoil

Aceste doua uleiuri le alternez si sunt super indragostita de ele!

De un an am inceput sa observ ca nu imi mai cade atat de mult par si este mai des, iar cand vine vorba de sebum… nu ma mai spal la 2-3 zile si am urcat cu 1-2, desigur aici depinde de multe lucruri: efort, stres, perioade de agitatie, munca, etc.

20171014_182256.jpg

Cu un par relativ sanatos dar proaspat si colorat va pup !

Voi ce masca si ulei de par folositi ?

29 de comentarii

  1. Eu nu mai am nici o rabdare si nici timp de masti naturale, dar recunosc ca mi-e dor sa-mi fac ceva de genul. O cam cere parul. Si sper din toata inima sa ajung sa-mi mai tund si eu din varfurile varza ce le am.
    Mi-ai adus aminte de vremea cand ma decoloram si cat de uscat il aveam. Ce vremuri ;))

    Apreciat de 1 persoană

  2. nu am folosit niciodata masti handmade. Iar pozestea cu o sa strici parul daca te vospesti o stiu si eu …dar ma vopsesc de 6 ani si nu arata deloc groaznic parul meu, eu sunt tare multumita de cum arata. Dar intotdeauna e loc de mai bine. Promit ca o sa incerc reteta asta de masca 😉

    Apreciat de 1 persoană

    • După decolorare orice culoare bagi o sa se deschida 😉 eu am fost decolorat si ma făcusem roșcată:)) iar la varfuri începea (de la spalare, la spălare) sa se faca roz :)))
      Ma bucur ca iti plac nuantele :*
      practic „la cat mai multe culor” ! 😍🤓🤗

      Apreciază

  3. Ai un par super frumos 🙂 Uleiurile acelea ma atrag si pe mine si aveam unul pe lista de ceva timp. Eu nu suport sa imi fac masti naturale nici pt par nici pt piele, cred ca am ramas cu traume din copilarie, cand imi facea mama masti cu ou si nu suportam deloc mirosul. Nici acum nu suport mirosul de ou crud. Dar compensez cu masti profesionale si cu mixuri de uleiuri bune pentru par pe care le las sa actioneze la cald peste noapte 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Intr-un timp imi faceam si eu o masca in casa. Foloseam ulei de ricin, vitamina e, ulei de cocos si nu mai stiu. Sa stii ca se vedea ca parul avea un luciu special si se regenera foarte bine. Cam acelasi lucru l-am vazut si de la solutia cu petrol de la gerovital

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu