Destinatia preferata

Hei pui de oameni!

Urmatoarea provocare de la SuperBlog 2018 este: „Ce cultură exotică (de pe alt continent decât Europa) te fascinează sau te intrigă suficient de mult încât ai alege să o cunoști la fața locului? Câte dintre prejudecățile actuale crezi că s-ar nărui? Preferi să pornești într-o astfel de călătorie de cunoaștere fără să te informezi în prealabil despre ce vei vedea (pentru a nu te lăsa influențat de părerile altora sau pentru a nu-ți forma opinii greșite a priori) sau, dimpotrivă, crezi că e mai bine să pornești la drum după ce vei fi citit cât mai multe despre locurile și oamenii pe care dorești să-i cunoști în persoană?”

Imi este asa de usor dar totusi atat de greu sa va scriu parerile mele deoarece sunt impartite pe doua grupe cat de cat clare. In prima faza, as accepta oricand ceva necunoscut mie (asa am ajuns blogger si youtuber), sa dau piept cu necunoscutul, sa ma descurc la fata locului. Pentru mine acest gen de situatii sunt foarte folositoare si cred ca pot invata foarte multe.

Insa, exista acel „dar”. Nu as vrea atunci cand ma aflu intr-o tara straina, unde nu as stii absolut nimic despre traditii, iar eu sa le incalc sau sa spun ceva gresit. Nu mi-as dorii sa supar sau sa deranjez pe cineva, asa ca ma voi baza mai mult pe a doua parte a cerintei, adica voi sustine ca este foarte ok sa stii ceva despre cultura respectivei tari.

Stiu ca este destul de greu sa te descurci intr-o tara pe care nu o stii, poate chiar o tara in care nu prea se vorbeste engleza ci o limba bazata pe sunete precum Japonia, China sau Coreea. Dialectele si traditiile lor sunt foarte diferite fata de ale noastre, stiti si din story-urile mele de pe youtube ca imi doresc sa merg si sa le vizitez. Stiu destul de multe despre cultura lor si asta este chiar foarte important, daca spui ceva gresit poti ajunge chiar sa te si casatoresti fara sa vrei. (HAHAHA!!!)

Ei tin la traditii si la respect, si pot afirma ca sunt atrasa de cultura lor si incerc sa i-au ceea ce este cel mai bun, mereu cand citesc ceva despre o alta istorie, un alt neam chiar o alta religie incerc sa acumulez cat mai multe informatii si sa vad daca m-ar putea ajuta sa ma dezvolt. Imi place sa cred ca si alti straini cand vin la noi stiu deja ceea ce cauta.

De fapt, chiar am vazut ca sunt „in tema” si stiu cateva cuvinte, ceea ce mi se pare chiar foarte frumos si elegant singuri isi fac niste vacante speciale, si isi si aleg  destinatii speciale pentru a stii mai multe, pentru a se informa, pentru a cunoaste locuri noi. Ei sunt un exemplu bun pentru noi, isi dau singuri vacante recomandate si cred ca ar trebuii sa le luam exemplul.

 

Ma tot gandesc la faptul ca nu iti trebuie foarte mult timp sa cauti ceva despre o destinatie speciala pentru vacanta speciala sau o anumita regiune a unei tari sau chiar despre o tara anume. In ziua de azi avem totul pus la dispozitie, noi doar sa cautam, sa avem interes si cu putin efort putem afla destinatii exotice pentru vacante speciale alaturi de cei dragi.

Iar aici mai intervine si interesul pentru cunoastere. Nu cred, refuz sa cred! Ca sunt oameni care nu au citit sau macar sa fi pus un film si sa vada, sa descopere ceva despre o alta natie, un alt stat, o alta religie, etc.

Asadar, cred ca este foarte bine sa stii ceva despre tara in care ai vrea sa mergi, pe langa moralitate intervine si un mic respect fata de tine si de cei din jurul tau.

 

Imaginile din articol sunt puse la dispozitie de CND Turism – Vacanțe Speciale

Va multumesc pentru atentia acordata !

Articolul acesta este pentru Spring SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s