Soare, natura si e-Mobility

Hei pui de oameni!

Cum vi se pare un viitor cu e-Mobiliy? Asta da curiozitate! Cei de la Auto Schunn chiar mi-au starnit curiozitatea cu aceast concept care vad ca se extinde din ce in ce mai mult.

Din cate imi aduc aminte v-am anuntat ca sunt in cautarea unei noi masini, asta implica multa cautare, rabdare si atentie. Fiind pasionata de masini domeniul de vanzari auto nu ma sperie chiar deloc, stiu ceea ce vreau, stiu unde si ce anume sa caut. Am cochetat ceva vreme cu masinile Mercedes asa ca pot spune ca am o mica aplecare spre ele. As vrea tare mult sa pot pune sub test noul SUV electric Mercedes-Benz EQC deoarece ma intriga tare mult, vreau sa vad si sa simt cum se lipeste de sosea si cum intra in curbe. Teoretic un deliciu pe patru roti.

Cred ca masina ar merge la perfectie intr-o societate dezvoltata pe baza energiei electrice, chit ca poate pare greu de crezut insa noi chiar ne putem alimenta bateriile foarte usor! Daca s-a descoperit ca se poate lua energie dintr-un cartof acum multi ani … va dati seama ca oamenii din ziua de azi au mult mai multe idei si cred ca asta este foarte bine, generatiile care vin acum sunt ca niste mici genii si vreau sa va spus si eu cum vad eu o lume cu mai putina poluare si cu un aer curat.

Sunt un om care viseaza des la diferite solutii si cred ca se pot pune in aplicare, eu mizez pe: SOARE.

De ce soare?!

Am facut un proiect in anii de liceu si am descoperit celulele fotovoltaice si cum stiti prea bine ca sunt pasionata de cunoastere… am citit multe despre beneficiile soarelui si cum putem sa „aducem razele in viata noastra”. Mai intai de toate vreau sa stiti ca orice obiect atrage sau respinge soarele, asta inseamna ca: obiectele care atrag sun ca niste „mancatoare de soare” si se poate spune ca isi iau energia din soare, iar cele care resping soarele, de cele mai multe ori intensifica raza soarelui (deci putem spune ca ii da o doza in plus de putere) dar din cate stiu eu mai sunt si obiectele care, in momentul atingerii razei se „activeaza”.

Asadar, dupa toata aceasta polologhie deocamdata nu am sa mai adaug alte informatii precum beneficiul culorilor si al plantelor care absorb razele, energia si Co2. Aceasta este baza de la care am sa plec la drum, viitoarea era bazata pe o tehnologie veche. De ce o numesc totusi tehnologie veche?! Pentru ca se vor folosi produse si factori care au existat de la inceputuri.

Vad masinile placate cu celule fotovoltaice, ce isi pot lua energia din soare. Norii nu sunt o problema! Deoarece aceste celule pot fi invelite intr-o sticla speciala prin care se poate vedea soarele oricand printre ei. Sunt de parere ca se vor putea crea si masini pe baza de vand, plecand de la ideea de eoliene, morile de vant care nu vor disparea sunt o sursa de inspiratie pentru cercetatori, la fel ca cele de apa. Cred ca oamenii din viitoarea societate vor fi mai atenti, mai responsabili si mai fericiti.

Cat de frumos ar fi sa te poti plimba printre crestele copacilor cu un moror pe baza de aer (plecand de la ideea de planor) care sa fie putin ajutat de un mic sistem complex, ingenios si ecologic.

Eu una pot pleca si de la ideea de ceas mecanic, ceasul asa cum a fost inventat el, cu un mecanism foarte simplu. Este cel care trebuie intors de la coronita la intervale regulate de timp. Rotirea coronitei incarca un arc care apoi transmite puterea din roata in roata, de la roata cea mai mare la roata cea mai mica. O componenta numită “balans” regleaza precizia ceasului,  mai apoi ne putem imagina trei roţi: una mare, care se va roti cel mai incet, una mijlocie si una mica. Una dintre roti va contoriza ora, alta minutele si cea mai mica secundele.

Asadar, acestea transmit miscarea sub cadran, unde sunt alte roti care misca acele indicatoare: orar, minutar si secundar. Pai doar cand citesc aceste mici aspecte imi zboara mintea la mecanisme care tin de un stil care imi place foarte tare, steampunk! Trenurile ar putea fi construite asa, am sa repet, printr-o combinatie de mecanisme „vechi” se pot creea lucurui noi care se pot mula pe noile tendinte.

Mi-ar placea ca in viitor oamenii sa fie mult mai deschisi si sa accepte ideile indraznete, sa pot vedea diferite locuri concepute in cele mai interesante si atragatoare stiluri. Conceptele sunt motivationale deoarece prin ele ne putem defini ca oameni si putem sa credem in ceea ce ne place, iar prin acest fapt suntem mai motivati in creearea lucrurilor noi.

 

Sustin!

Imaginile articolului sunt puse la dispozitie de Auto Schunn.

Va multumesc pentru atentia acordata !

Articolul acesta este pentru Spring SuperBlog 2019

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s