Accesorii de bucatarie

Hei pui de oameni!

Azi este vorba despre accesoriile de bucatarie! Intram iar in lumea minunata a gastronomiei. Fiecare lume are la baza ceva, ei bine cand vine vorba de bucatarie … aici vorbim clar de accesorii. Incepand de la ustensile mici pana la aparatura speciala. Cred ca sunt foarte multi oameni pasionati de bucatarie, care reusesc sa faca cele mai bune bucate fie ele traditionale fie orientale! Astazi este vorba despre accesorii, ce accesorii folosesc, ce cred ca este util, de ce ma folosesc mereu pentru a prepara mancare.

Am sa incep cu aparatura mai voluminoasa, in prima faza mereu ma gandesc la congelator, frigider sau lada frigorifica. Mai apoi la plita si cuptor incorporabil, am pus aceasta combinatie deoarece mi se pare cea mai buna, un cuptor electric este foarte rentabil! Desigur cine inca mai poate face paine pe vatra, este cel mai norocos! Pentru mine acestea sunt cele mai importante „aparate mari” intr-o bucatarie. Sunt genul de om foarte inventiv si ma pot descurca in situatii limita, dar cum nu este vorba de asa ceva astazi, ei bine, pot sa dau frau liber dorintelor! Pot da exemple de farfurii, forme de prajituri, oale, tigai, cani, boluri, tacamuri, etc.

In prima faza, imi place sa am o vesela destul de diferita, primavara si vara sa am o masa colorata si plina de elemente vii iar in anotimpul rece sa ma incalzesc cu o vesela mai speciala, ornata cat mai interesant, alambicat si cu forme cat mai cozy. Pentru acest lucru am nevoie atat de spatiu cat si de organizare. Nu vreau sa am prea multe vase si sa nu le folosesc.

Asadar, pentru cele doua anotimpuri am sa va spun cateva elemente de baza care se vor imbina cu alte obiecte „de tranzitie” sau care merg in orice sezon!

In prima faza, am sa va spun de recipientele care ma ajuta si sunt foarte frumoase in orice anotimp.

Genul acesta de borcan fie mai mare sau mai mic, mai lat sau mai ingust sunt foarte folositoare, prefer sa tin intr-un bol de genul atat faina cat si orezul, seminte de tot felul, etc. Se gasesc in diferite forme sau pentru a fi utilizate in moduri diferite cum ar fi pentru ulei, otet, sare, piper. Pe langa faptul ca arata foarte frumos poti pune diferite plante in ele pentru a da arome desavarsite. Pot fi spalate si reutilizate.

Genul acesta de borcane de 5L le vad iarna cu muraturi si fructe confiate si vara cu fursecuri si cornulete.

  • Biscuitii se pot face foarte usor doar cu 8 ingrediente:
  1. 125 grame Unt 80% grasime
  2. 100 grame Zahar pudra
  3. 1 buc Oua
  4. 2 grame Sare de bucatarie (un praf de sare)
  5. 5 grame Coaja rasa de lamaie (coaja de la 2 lamai)
  6. 200 grame Faina de grau
  7. 2 grame Bicarbonat de sodiu (un sfert de lingurita)
    60 grame Zahar (3 linguri pentru presarat)
Cele mai interesante tocatoare le-am gasit pe: https://www.dajarmagazin.ro/product/tocator-oval-cu-silicon-bambus-33x23x2cm-greta-29281 este un tocator oval cu silicon bambus 33x23x2cm Greta. Foarte interesant, cu ajutorul acelui silicon nu se mai misca asa usor si poti taia ca un adevarat profesionit fara sa plece, sa sa deplaseze tocatorul.
 
Am gasit acest set de tacam care contureaza perfect idealurile mele, forma manerului, designul efectiv este diferit si frumos,

putin diferit si cele mai mici detalii fac diferenta.
Tot din categoria „tacam pentru
bucataria Ariciului” aduc si spatula de tort, o gasiti aici: https://www.dajarmagazin.ro/product/spatula-tort-wave-83885 .
Un set complet pentru zile frumoase in familie.
Primavara si vara sunt anotimpurile colorate din vietile noastre, pe masa ar trebuii sa se gaseasca vesela colorata ce se armoniaza perfect cu natura. Deserturile si preparatele la cupor ar trebuii sa predomine cel mai mult.
  • Un desert perfect si simplu:
Timp de gatire: 30 Min.

Blatul si umplutura: Mai intai ne ocupam de forma de copt, care e musai sa fie cu peretii detasabili si pe care o tapetam foarte bine cu folie alimentara, atat pe fund cat si pe pereti. Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul.

Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu o canita cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Spalam bine capsunile, le taiem coditele si le taiem pe jumatate, apoi le asezam peste blatul de biscuiti, asa cum vedeti in poza, cu miezul capsunii spre exterior.

Dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura. Pentru umplutura amestecam cu mixerul la viteza medie branza de vaci, crema de branza si miezul de la batonul de vanilie, pana cele doua tipuri de branza sunt omogenizate si avem o crema. Punem treptat zaharul pudra si continuam sa amestecam pana este complet topit si granulele de zahar nu se mai simt cand trecem crema printre degete.

Inmuiem gelatina in 2 linguri de apa rece, pana se umfla, cca 3-4 minute. O topim apoi la bain-marie (pe baie de abur). Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare. Trebuie doar sa o topim pana devine lichida, amestecand tot timpul. O luam de pe foc, o incorporam in crema de branza si amestecam bine bine. Turnam crema in forma si o dam la rece 2-3 ore.

Jeleul de capsuni: Spalam bine fructele si le taiem felii. Intr-o craticioara punem apa si zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic, pana avem un sirop. Punem fructele in sirop alaturi de miezul de la batonul de vanilie (si teaca) si le lasam sa fiarba pana fructele sunt moi si jeleul incepe sa se lege.

Tragem de pe foc, scoatem batonul de vanilie si punem gelatina, fara a o topi inainte, asa cum am facut pentru umplutura. Siropul este cald si se va topi simplu, prin amestecare. Daca folositi foi de gelatina (aveti nevoie de 6 foi), procedura este aceeasi: tinem foile de gelatina la inmuiat in apa rece, pana devin gelatinoase, apoi fie le topim si le punem in crema rece, fie le punem direct in crema/jeleul/siropul cald. Cand gelatina este topita, se toarna peste crema de branza, care deja trebuie sa fie intarita.

Dam totul la frigider 4-5 ore, de preferinta peste noapte, ca sa se aseze foarte bine cheesecake-ul. Sa aveti pofta! 🙂

Cu ajutorul retetei de mai sus am inserat si cateva elemente importante de care ma folosesc in prepararea desertului. Mai am cateva deserturi pe care le fac, cum ar fi cozonacii. Cum ar iesii cozonacii fara formele lor? Eu cred ca nu ar fi la fel! Sau chiar si un chec.

 

Culorile si armonia perfecta pentru vara.

Culorile si armonia perfecta pentru anotimpul rece, glam si multa textura!

 

 

 

Imaginile din articol sunt din arhiva  Dajar România.

Va multumesc pentru atentia acordata !

Articolul acesta este pentru Spring SuperBlog 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s