Melinis – melinicios

Hei pui de oameni!

Ce fac micutele mele raze de soare intr-o asemenea zi minunata?! Sper ca aveti zambetul pe buze! Vin cu o informatie tare interesanta despre un nou brand (pentru mine) ce are cele mai interesante combinatii de gusturi si arome reinterpretate sub acest cer minunat. Melinis, este obtinut din fructe si petale de trandafiri crude, cufundate in miere de salcam, si amestecate delicat pentru omogenizare si deshidratare, la temperaturi sub 35˚C. Tehnologia folosita, metoda unica de preparare, permite combinarea fructelor si petalelor de trandafiri cu miere, intr-o paleta de forme, texturi, arome, gusturi si culori spectaculoase.

Se mai poate spune ca este un dulce complet natural, din petale si fructe proaspete, neprelucrate, in miere de salcam doar simplu filtrata. Melinis este o categorie noua de produse; nu este o dulceata si nu este un produs apicol, ci este o creatie noua, realizata printr-o tehnologie inovatoare si inspirata din fascinatia pentru darurile naturii. Metoda de productie lenta, sub 35˚C, permite pastrarea proprietatilor naturale ale fructelor si petalelor, amplifica parfumul lor natural si le confera o savoare cu totul aparte. In Melinis, nuantele gustului si aromele se suprapun in intensitati si registre diferite, oferind o experienta cu totul noua.

Inca de cand sunt mica mama a folosit catina pentru a ma ajuta sa imi formez imunitatea si cand aveam mici probleme cu somnul. Ei bine, acum imi este destul de dificil sa mai urc pe dealuri si sa caut catina, sa o prepar si sa o folosesc… O laternativa buna este Melinis de catina deoarece are proprietati terapeutice miraculoase si pentru ca este un puternic energizant.

Eu ador gustul sau dur iar in combinatia cu miere mi se pare parca un vis! Cei de la Melinis au o gama variata de slow-food de unde puteti alege dupa bunul plac. Produsele ce mi-au atras atentia sunt cele cu fructe precum Melinis de zmeura, Melinis de afine, Melinis de pere si Melinis de trandafiri.

Din punctul meu de vedere toamna este anotimpul in care savuram cele mai multe roade date de pamantul nostru. Gemuri, dulceturi, miere si „melinisuri” care ne aduc un zambet pe buze in fiecare dimineata. Un ceai cald langa ceva dulce facut cu multa maestrie.

Acest articol a fost scris de: Ariciu Ruxandra Lidia, „adicatalea eu”.

Imaginile articolului au fost oferite de: SuperBlog, si Melinis.

Articolul este dedicat in aceasta toamna a editiei SuperBlog 2020.

Multumesc pentru atentia acordata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s