Un stil de viata

Nou sau vechi ? Simplu sau complex? 

Sun in cautare de noi lucruri vechi. Cum vine asta? Simplu sunt acel gen de persoana care adora sa colectioneze piese vintage-retro, stiti voi ce e bun de aruncat pentru mine e stilat.

Acum depinde de fiecare stilul pe care l-au abordat parintii mei in casa bate spre nou-rustic, am combinat mobilierul nou cu piese rustice, aici ma refer la vaza de flori din lemn sau facuta din ramuri  ( https://ro.pinterest.com/pin/800866746207756612/ )

Rustic Home Decor Key Holder  Home by TeesTransformations on Etsy

Brick/stone retaining wall with curved shape is a unique way to define a cozy outdoor seating area.

Lemnul masiv, piatra, nuantele naturale, aspectul nefinisat, obiectele trditionale realizate prin procedee manufacturiale, semineele, toate se combina perfect in crearea unui spatiu confortabil, intim. Sa ai un stil autentic este greu, diferenta intre real si fake este mica, si de cele mai multe ori vanzatorii au tendinta de a minti.

Lucrand in domeniul vanzarilor stiu ca multi aleg sa nu fie tocmai sinceri, insa asta e un alt subiect.

Imagine similară

Stilul rustic-modern este o varianta tot mai des intalnita si poate fi optiunea optima pentru cei care considera varianta originala prea incarcata. Aceasta varianta va imbina farmecul si caldura stilului rustic cu facilitatile unei locuinte moderne, fara a pierde farmecul un interior rustic autentic. Tesaturile din fibre naturale, simple, prelucrate cat mai putin, sunt ideale: panza groasa de sac, materiale din in, bumbac, canepa, lana, iuta, sisal. Aveti grija in alegerea materialelor textile! Specifice fiind cele cu broderii manuale bogate in culori si motive, este suficient unul sau doua astfel de elemente intr-o camera pentru a face trimitere la atmosfera traditionala.

Paturile si cuverturile din blana sunt nelipsite din decorul stilului rustic iar scaunele si pufurile din piele (de vaca) aduc un plus de farmec.

Imagini pentru paturi de blana

Imagini pentru paturi de blana

Ceea ce este extraordinar la stilul rustic este că se poate combina cu elementele altor stiluri, putând practic acoperi toate gusturile. Ne putem bucura astfel și de caracteristicile stilurilor preferate fără să pierdem funcționalitatea, accesibilitatea și atmosfera de “acasa” a stilului rustic. În urma combinărilor se pot obține interioare rustic mediteranean, în care găsim elemente din stilul clasic francez sau italian, rustic scandinav, alb și minimalist, rustic modern, simplu și funcțional, stilul industrial, cu interesante elemente  metalice, sau rustic oriental, cu elementele inconfundabile ale designului japonez sau chinezesc.

rustic mediteranean sursa foto: decor966v.com

rustic mediteranean
sursa foto: decor966v.com

 

Ce anume caracterizeaza stilul modern in designul de interior? Linii drepte, forme clare, un minim de accesorii si decoratiuni.

Ce inseamna asta? Daca ne bazam pe denumire, „modern”, adica „astazi”, interiorul de „aici si acum”. Dar intr-un sens mai larg, stilul modern este mai presus de toate, exact opusul stilului traditional clasic.

Cu cat mai putin, cu atat mai bine! Stilul este reprezentat de forme plane in locul suprafetelor sculptate in relief, tesaturi cu o geometrie neutra sau chiar lipsa acestora (tesaturi uni), cat mai putine accesorii in locul rafturilor aglomerate cu carti si bibelouri. Chiar daca stilul modern nu are aceeasi sentiment de confort clasic,  aceasta nu inseamna ca senzatia pe care o transmite este de repulsie sau respingere, aici mult conteaza cum echilibrati obiectele de mobilier, gama cromatica si finisajele.

Imagini pentru design modern

Imagine similară

Designul ne transforma viata personala si sociala in clipe de neuitat, traite in spatii deosebite, ne pune in locul personajelor de film, in eroii pe care ii admiram, decorurile schimba realitatea, o fac noua, spectaculoasa, fastuoasa, glamour, sofisticata, mimimala, exotica, etc. Traim in fiecare zi intr-un univers nou, creat dupa dorintele, visele si aspiratiile noastre, suntem creatorii imaginii noastre exterioare ce ne reprezinta in totalitate visele marete.

Aceasta reprezinta designul pentru mine. Placeholder Image

4

14 comentarii

  1. Am idee ce mi-ar placea sa am in casa si pe ce sa ma axez, insa cred ca sunt chiar prea multe idei si ar trebui sa ma decid cand va fi momentul sa ma decid. Probabil as alege sa merg pe ceva minimalist si modern, pe culori neutre, care sa ofere impresia de curat si sigur mi-ar placea oglinzi mari! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Faine pozele pe care ni le-ai aratat in articol. Mie imi place sa combin lucrurile noi cu lucruri mai vechi in ceea ce priveste design-ul camerei sau casei. Am multe chestii de decor care se imbina foarte frumos, chiar daca anii lor de provenienta difera mult :))

    Apreciat de 1 persoană

  3. Foarte dragute pozele, imi place design-ului interior ales! Eu, perosnal, prefer stilul minimalist, atat in cazul hainelor cat si in cazul design-ului interior.m, dar mi-a placut foarte mult ceea ce ai prezentat. Poate este timpul pentru o schimbare. :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu