7 piese vestimentare esențiale de toamnă 2020

Hei pui de oameni!

Sper că mă urmăriți de la căldurică, cu o ceașcă de cafea în mână sau cu o ciocolată caldă presărată cu bezele colorate și scorțișoară.

E prima zi de octombrie și este timpul să vă zic despre șapte articole esențiale din garderoba mea. Articole nelipsite toamnă de toamnă, articole versatile, colorate și care ne fac să ne simțim mai frumoși de fiecare dată când le purtăm. Noi oamenii, suntem mereu în căutarea unor articole speciale, articole care să ne satisfacă stilul și să ne mulțumească. Vrem să le purtăm în diverse combinații și totuși să nu dăm greș. Din punctul meu de vedere nu este atât de ușor să îti gasești stilul și mai ales nu este ușor să ieși în evidență într-un mod plăcut. Trebuie să balansăm bine culorile, trebuie să știm cu ce culori ne stă bine și mai ales cu ce haine rezonăm.

Vă voi prezenta în detaliu cele șapte articole esențiale pe care le folosesc toamna. Este important să ne axăm pe articolele, poate puțin cam basic, vestimentare care pot fi purtate în diferite combinații.

Voi începe grandios, cu cel mai important articol pentru mine.

multicolor Medicine - Fular Basic De femei

1. Eșarfa sau fularul

O eșarfă sau un fular în carouri este cea mai bună alegere când vine vorba atât de stil cât și necesitate. Trebuie să arătăm bine dar trebuie și să ne ferim de răceli.

Din punctul meu de vedere, o eșarfă în carouri este o piesă nelipsită pe timp de toamnă. Pe lângă coloritul care ne face să simțim acel vibe tomnatic mereu. Poate suntem la birou și privim fularul lângă geam, ne ajută psihic și moral să trecem de ziua îngreunată, aici recomand și un ceai sau o cafea!

Să spunem ca suntem afară și ne asortăm cu natura, vrem clar să facem poze, ei bine chit că pare a fi doar o piesă basic, aceasta în poze va arăta genial!

Jacqueline de Yong - Palton mahon

2. Palton

Din punctul meu de vedere, aproape oriunde te-ai duce în anotimpul acesta, mai răcoros, cel mai folosit articol vestimentar este paltonul. Depinde de fiecare om în parte și de fiecare stil în parte. Eu, spre exemplu prefer un palton în detrimentul unei geci de fâș.

Se vede mult mai feminin, are acea eleganță și accentuează mult mai frumos talia, desigur depinde și de model. Am ales aici un model de palton maro mahon extrem de versatil mai ales din cauza senzației de clasic pe care o oferă datorită cusăturii, croielii de la mâneci care este puțin lăsată, cât și a butonilor amplasați în așa manieră pentru a putea evidenția talia împreună cu buzunarele oblice.

Killtec - Geaca verde

3. Geacă

Credeați că dacă voi scrie palton, geaca iese din discuție?! NU!

De ce avem nevoie de geacă dacă avem palton? Este simplu. Cu paltonul nu poți face drumeții, nu poți pleca într-un loc în care ești nevoit să faci tot felul de exerciții și mai ales … fiecare dintre noi simte nevoia să fie îmbrăcat uneori sport.

Nike Sportswear – Geaca din imagine îmi face cu ochiul, mi-am spus că este o idee bună să vă explic de ce am ales această culoare. Sunt pasionată de sport și mereu îmi petrec puținele libere în natură. Da este frumos când vezi tot felul de poze cu oameni îmbracați cu „un fel de costum” în creierii munților… însă trebuie să fim realiști! Apreciez poza sau reclama artistică, dar nu apreciez riscul de a nu fi echipat corespunzător când pleci la un asemenea drum.

De ce este importantă o asemenea geacă? Ei bine cei de la answear explică calitatea:

Killtec - Geaca
Killtec

Geaca din colecția Killtec. Model izolat confecționat din material neted. – Model impermeabil și rezistent la vânt
– Respirabilitate: 3.000g/m2/24hrs
– Model izolat cu căptuseală.
– Fason drept.
– Buzunare încheiate.
– Model cu glugă.
– Guler ridicat cu membrană pe fermoar.
– în interior este o centura flexibilă, cauciucată, care protejează impotriva condițiilor meteorologice nefavorabile.
– Model cu captuseală.

Mai este cumva nevoie de completări? A, da! Verdele este o culoare nebună iar cei pasionați de sport preferă o geacă deschisă la culoare pentru a putea fi văzuți în caz de ceva grav dar și pentru că o culoare închisă de cele mai multe ori atrage soarele prea mult.

4. Ghete înlate – peste genunchi

Mulți oameni nu apreciază acest tip de gheată, care după părerea mea, este genială! Este atât de elegantă și totuși provocatoare. Este un articol ce poate ține de cald, ce poate avantaja aproape orice fel de picior. O cizmă neagră cu o rochie, fustă sau chiar și cu pantaloni! Alungește și subțiază piciorul. Deși cizmele lungi sunt în trend și vor fi mereu, nu înseamnă că orice model te avantajează!


Stuart Weitzman – Ghete

Astfel, cizmele prea largi nu se vor așeza bine, vor aluneca pe picior și vor face cute inestetice, să nu mai vorbim de disconfort! Chiar dacă cizmele trebuie să fie potrivite pentru a le purta peste colanți sau pantaloni, în același timp trebuie să fie suficient de strâmte ca să rămână fixe pe picior sau să fie confecționate dintr-un material de calitate precum cele de la Stuart Weitzman.

Nu cumpăra nici cizme prea scurte, dacă nu te simți tocmai mândră de picioarele tale sau dacă nu vrei să atragi atenția asupra acelei zone, găsește perechea potrivită și pregătește-te să impresionezi prin eleganță și senzualitate!

negru Answear Lab - Rochie

5. Rochie

Pentru o prezență feminină rochia este nelipsită. Din punctul meu de vedere nu este deloc greu să alegi o rochie ce te avantajează. Gândește-te că nu ești nevoită să combini două articole, piese vestimentare. Am ales o rochie neagră. în primă fază, deoarece acest gen de rochie ajută la încadrarea și formarea unei ținute frumoase sau poate chiar perfecte. De cele mai multe ori negrul ajută orice formă a corpului. Recomand rochiile negre pentru aproape orice eveniment, pentru aproape orice vârstă și mai ales pentru toate înălțimile. Atenție însă la lungimea pe care o alegeți.

Dar nu aș vrea să mă opresc aici! De ce să purtăm negru mereu când am putea arăta foarte feminin și într-o rochie colorată sau cu imprimeu. Un imprimeu pe o rochie ce are o croială bună poate avantaja mult mai bine o persoană. Poate încă mai sunt femei care nu se simt mereu confortabil și preferă negrul, ei bine sunt mii și mii de modele cu imprimeu pe fundal negru.

Totuși să nu uităm că este toamnă și ar trebuii să predomine culorile burgundii, roșii, maro, camel, nude, arămii, aurii și chiar și culori metalice.

6. Pantaloni de piele sau imitație de piele

Pantalonii din piele erau destinați exclusiv îndrăgostiților de rock și de motoare.  Astăzi  ne bucurăm, mai ales noi, femeile, de farmecul unor pantaloni versatili care flatează aproape orice siluetă.

Pantalonii din piele fac parte din obiectele vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba noastră. E adevărat, pantalonii clasici nu vor rămâne mai prejos! Prefer o pereche de pantaloni de piele sau imitație de piele pe timp de toamnă deoarece, pentru mine, sunt o sursă perfectă de inspirație pentru poze dar îmi și oferă căldura necesară. Pantalonii din piele îi prefer în combinații rock, adică alături de ghete (fie ele peste genunghi fie normale), ținte, accesorii metalice și cardigane sau pulovere largi în nuanțele cu care tot v-am sâcâit în acest articol. Pantalonii de acest fel pot fi purtați atât la muncă în combinație cu o cămașă cât și la o petrecere, organizată după muncă poate.

maro Mango - Pulover Grup De femei

7. Pulovere

Ei bine am ajuns și la ultimul articol care este efectiv o piesă basic. Nu are cum să lipsească fix ceea ce toată lumea are în casă, bluza poate fi purtata ca atare, deasupra sau pe sub o rochie, cu pantaloni din piele, cu pantaloni normali. blugiTommy Jeanși, colanți, fuste și dacă este un pulover lung doar cu un dres și cizme peste genunchi.

Mici sfaturi:

  • În sezonul rece, când vrei să ieși în oraș dar nu știi cu ce să te îmbraci astfel încât să te simți comod și sexy, nu uita de cizmele peste genunchi! Acestea pot fi combinate cu pantaloni din piele, un pulover supradimensionat, o bluză asimetrică sau cu un guler imens, alături de o geantă în culori tomnatice. 
  • De asemenea, cizmele lungi se pot purta și alături de colanți, pentru momentele în care ai nevoie de o ținută cât mai simplă. Cizmele pot fi maro, negre sau chiar burgundii, cu sau fără toc, astfel încât să te simți confortabil în timp ce le porți. Dacă vrei să atragi atenția asupra picioarelor tale, nu ezita să alegi colanți sau dresuri cu imprimeuri sau în culori nude, care pot fi purtate alături de pulovere lungi de cașmir sau cămăși lungi.
  • Dacă vrei să atragi atenția asupra cizmelor pe care le porți sau vrei să iasă în evidență picioarele atunci când ieși în oraș, alege o culoare inedită, un design original sau, bineînțeles, niște cizme peste genunchi, cu toc gros sau înalt. Cizmele lungi, cu detalii metalice, te vor ajuta în mod sigur să ieși în evidență la o petrecere sau la o  ieșire în oraș cu prietenele.

Așadar, acestea sunt cele șapte articole indispensabile pe care și eu le am în garderoba mea și de care mă folosesc toamnă de toamnă. Dacă ar fi să aleg neapărat un singur articol pe care să îl folosesc tot anul mi-ar fi greu să aleg! Fie rochia, eșarfa, ghetele sau pantalonii de piele … chiar nu pot totuși să aleg! Toate au un loc special în dulapul meu.

Acest articol a fost scris de: Ariciu Ruxandra, „adicătălea eu”.

Imaginile au fost oferite de: ANSWEAR.ro și din arhiva personală

„Publicația este special decicată toamnei” la SuperBlog 2020

Un comentariu

Lasă un comentariu