Scrisori si bufnite

Hei pui de oameni!

SuperBlog si Anunțul Telefonic ne intreaba astazi: „Cum ar arăta lumea noastră fără anunțuri de mică publicitate?!” Ei bine m-am tot gandit … si din mintea mea nu vrea sa plece Harry Potter! Cred ca sunt genul acela de om care ar putea traii bine mersii si fara televizor, jocuri sau telefon. Presupun ca toti ne-am gandit macar o data cum ar fi sa nu avem tehnologia din ziua de azi… mai ales dupa toate filmele vazute in care scrisorile erau transportate de oameni, catei, soricei, cai, porumbei, ciori, corbi si multe alte vietuitoare. Eu zic ca era tare palpitant si absorbeai informatia mult mai bine si mai atent, practic o valorificai la maxim. Ma gandesc la momentul in care cineva voia sa dea sfoara-n tara despre un evenimet major era o adevarata frenezie. Zeci de oameni de curte plecau in lung si in lat, zeci de porumbei care zburau in toate colturile regatului.

Ce este drept acum este mult mai confortabil sa stai pe canapea cu un telefon sau o tableta si sa te uiti la stiri, sa comanzi ceva pentru casa si gradina, sa te interesezi de noile tendinte sau pur si simplu sa comunici cu oamenii dragi. Ma gandesc la punctele bune dar si la acele mici minusuri.

Punctele bune de acum sunt: rapiditatea, claritatea textului sau continutului, usurinta prin care putem accesa si confortul. Dar din punctul meu de vedere, acest confort nu este bine venit mereu, pentru ca multi oameni prefera sa devina din ce in ce mai relaxati si acest fapt duce la un minus destul de mare: lenea. Iar aceasta lene duce la urmatorul minus: lipsa de interes pentru cautarea de informatii benefice sau corecte. Nu sunt decat doua minusuri nu foarte mari dar importante. 

Cred ca ar fi foarte frumos ca noi sa avem grija la informatia pe care o culegem. Este foarte adevarat ca … fara aceasta tehnologie tot nu am putea fi 100% siguri ca este corecta informatia. Intr-o societate in care ar guverna pasarile calatoare si oamenii pe post de informatori, nu putem spune ca este cea mai sigura cale deoarece nevoia de informatii este mare si foarte usor de manipulat. Pana si in ziua de azi putem afla informatii secrete, cu toata tehnologia … este aproape de geaba. Dar barem fara ea, usurinta cu care se poate modifica sau interpreta este foarte mare si desigur acest fapt este un mare minus.

Anunturile, stirile fac parte din viata noastra si o fac mai „picanta” pentru ca nevoia de cunoastere este mare, nevoia de informatii este continua si nevoia de a fi la curent este necesara pentru a putea supravietui. Informatia este foarte puternica si poate controla foarte multe industrii. Cred ca fara comunicate de presa, stiri, anunturi si editoriale ar fi foarte greu pentru a ne putea mentine pe o linie de plutire, lumea se dezvolta constant din cauza informatiei.

Asadar, informatia este una din cele mai influente metode de manipulare, invatare si cunoastere. Hai sa ne raportam la intrebarea de mai sus, ce parere aveti?

Eu cred ca fara anunturile de mica publicitate nu am mai putea dezvolta un arbore. La ce ma refer? Simplu, totul se leaga, prin anunturi putem vinde si cumpara, putem pune reclame pentru vinzare si informare. Deci, putem sa dezvoltam partea de marketing si e-comerce care la radul lor dau viata altor ramuri. Incepand de la mancare, stil de viata pana la educatie si calatorii totul se leaga de o cautare. Aceasta cautare, fie ea pe net (cel mai frecvent in ziua de azi) sau in reviste si carti, este prezenta inca din timpuri.

Oamenilor le-ar fi mult mai greu fara aceasta. Fara anunturi nu s-ar mai atat de rapid diferite industrii, nu am mai putea afla atat de usor despre noile tendinte si putem sa mergem si la extrem, nu am putea afla mai usor viitoarele calamitati si nu am puea preveni oamenii in timp util. Fara o accesare la informatii nu s-ar fi dezvoltat medicina sau nu s-ar fi aflat cu usurinta un remediu.

Eu ma gandesc la calatorii, la cat de greu as putea afla despre noi continente, noi specii de plante si animale. Cred ca una fin frumusetile vietii este cunoasterea, iar cunoasterea vine cu ajutorul informatiei si la randul ei informatia vine cu ajutorul anunturilor, reclamelor, mass-media, etc.

Ganditi-va cat de greu ar fi daca am vrea sa aflam despre o destinatie anume. Oare am pune un soim sa aduca un mic animalut?! Oare cat ar trebuii sa asteptam pana vine o floare exotica la noi?! Oare cat de bine ar fi descrisa acea locatie?! Oare pictorul ar pune totul pe panza, ne-ar ajuta mai sa vizualizam asa cum trebuie?!

Fara anunturi, fara informatie totul s-ar misca mult mai greu.

 

Imaginile articolului sunt puse la dispozitie din arhiva personala.

Va multumesc pentru atentia acordata !

Articolul acesta este pentru Spring SuperBlog 2019

 

 

Un comentariu

Lasă un comentariu